torsdag 25. juli 2024

Tilslørte plommer

 

Plommekompott krydret med kanel og kardemomme er en aldeles nydeli dessert slik som den er med fløtemelk, eller bruk den som her - tilslørte plommer med krem og herlige sprø krumler.

 PLOMMEKOMPOTT:

Ca. 500 gr røde eller blå plommer

70 gr sukker

1/2 dl hvitvin eller vann

1/2 kanelstang

3-4 hele kardemomme

Smak gjerne til med et par ss fruktlikør eller mandellikør

Smak til med litt presset sitron 

Del plommene, ta ut stenen og del plommene opp i små terninger. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. La kompotten koke til plommebitene er helt myke og det meste av vesken er kokt inn. Sett kompotten til avkjøling.

KRUMLER:

2-3 ss smør

Ca 4 -5 dl nøtter, mandler og havregryn, bruk det du har slik at det blir ca. 4-5 dl til sammen, jeg brukte mest havregryn

1-2  ss brunt sukker

1-2 ss blomsterhonning

Hakk nøtter og mandler grovt. Smelt smøret i en stekepanne og la det bli varmt, tilsett havregryn, hakkede nøtter og sukker. Sett platen på middels varme og rør i blandingen til sukkeret smelter og havregryn og nøtter får en gyllenbrun farge. Rør inn honning. Pass på varmen slik at blandingen ikke blir brent. Hell den ferdige krumlen over på et bakepapir og la det bli kaldt før du heller det over på et glass. Legg lagvis, krumler, plommekompott og krem med krumler på toppen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar