fredag 8. mai 2020

Eltefrie rundstykker med solsikkekjerner


Her er det bare å røre sammen deigen om kvelden så lager du disse supre rundstykkene om formiddagen. Rundstykkene smaker nydelig med en god sprø skorpe, her slipper du å rulle, men bare dele opp i biter. Rundstykkene er fine å fryse og blir aller best hvis de får noen minutter i stekeovnen når de taes ut av fryseren igjen.


DU TRENGER:

350 gr hvetemel
80 gr sikta rugmel
80 gr fibramel  (Kan bruke 160 gr sikta rug eller bare fibramel)
50 gr solsikkekjerner
25 gr knuste linfrø
25 gr sesamfrø
1/4 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts honning eller sukker
4 dl romtemperert vann
Solsikkefrø på toppen



Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og rør inn vannet med en sleiv eller slikkepott, juster med mere mel eller vann slik at deigen blir passe fast. Sett lokk på bakebollen eller legg over plast og la deigen stå på kjøkkenbenken minst 10 timer, gjerne lengre. Ha godt med mel på bakebordet og hell over deigen. Strekk deigen ut til et rektangel som du breter dobbelt på langs, Pensle deigen med lunkent vann og strø på solsikkefrø. La deigen ligge slik på bakebordet til etterheving på bakebordet i ca. 30 minutter. Samtidig setter du stekeovnen på 275 grader og setter inn et stekebrett. Etter 30 minutter deler du deigen i ca. 12-14 jevne biter, ta det varme stekebrettet ut av stekeovnen, legg på et bakepapir og legg over rundstykkene. Sett bakebrettet med rundstykkene straks inn i stekeovnen igjen og senk samtidig varmen til 250 grader. Stek rundstykkene i 11 - 12 minutter. Avkjøles på rist




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar