mandag 27. april 2020

Blomkål og brokkolisalat med bacon


Denne salaten kan spises som et eget lite måltid, enten til lunsj eller middag, eller den kan brukes som tilbehør til fisk eller kjøtt, like godt begge deler og super til grillmat. Vi hadde denne som et eget måltid i dag, og vil nok lage denne igjen, for denne salaten er skikkelig god.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1/2 blomkål (middels stor)
1/2 brokkoli (middels stor)
Ca. 2 ss finhakket rødløk
Ca. 120 gr bacon i biter
Liten neve med hakkede valnøtter 

DRESSING:

Ca. 1 1/2 dl lettrømme eller Drømmelett
Ca. 1 1/2  Lett creme fraiche eller kesam
1-2 ts honningsennep
Liten klype chilipulver
Salt - pepper 


Sprøstek baconbitene og la de renne av på et kjøkkenpapir. Finhakk løken og legg den i iskaldt vann i ca 5 minutter før den legges på et kjøkkenpapir slik at den får renne av. Del brokkoli og blomkål i småbiter og bland de sammen i en skål. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og rør inn løken. Smak til dressingen med salt og krydder. Bland mesteparten av bacon og valnøtter sammen med blomkål og brokkoli, og rør inn dressingen. Strø over resten av bacon og valnøtter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar