mandag 17. februar 2020

Boller i langpanne


Nystekte boller smaker godt til alle anledninger, til helgen er det fastelavn og da hører det med å bake boller. Jeg har gjort en liten vri på bollebaksten denne gangen, slik at jeg slipper å trille, men i steden laget en bollekake i langpannen. For å si det enkelt ble dette en himmelsk bakst, søtt og syrlig med en fantastisk konsistens på selve bollekaken. På toppen kan du spandere litt melisglasur, selv er jeg ikke så glad i masse søtt, så for meg var kaken søt nok, men andre i familien syntes melisglasuren hadde sin plass på toppen av kaken. Porsjonen passer til en stor langpanne og du kan bruke frosne eller friske bær, selv synes jeg det er best med frosne bær.


DU TRENGER:

6 1/2 dl lunken melk
50 gr gjær
150 gr melis
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
200 gr mykt smør
Ca. 8 dl vaniljekrem
Ca. 100 - 150 gr bringebær
Ca. 100 - 150 gr blåbær


Hell den lunkne melken i bakebollen og rør ut gjæren i melken. Tilsett melis iblandet kardemomme og det meste av hvetemelet. La kjøkkenmaskinen gå på lav til middels hastighet og tilsett resten av hvetemelet, arbeid godt sammen før du tilsetter det bløte smøret i biter. La maskinen gå på middels hastighet til alt smøret er eltet godt inn, og la maskinen gå et par minutter etter det. Kle langpannen med bakepapir og hell i den ferdig eltede deigen. Bruk rene hender og kna deigen jevnt utover langpannen. Dekk formen med plast og sett til heving på et lunt sted ca. 1 time. Når du ser deigen er ferdig hevet (ca. opp til kanten av formen) bruker du fingrene og lager tett i tett med hull i deigen som du fyller med vaniljekrem. Bruk en sprøytepose med rundt hull til å sprøyte kremen i hullene. Dryss over bær og trykk bærene litt ned i deigen. Sett kaken midt i stekeovnen ved ca. 200 grader og stek ca. 20 - 30 minutter. Kaken avkjøles i formen.
Vil du kan du ringle over melisglasur som du lager av ca. 3 dl melis og 2 ss vann + noen dråper presset sitron


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar