fredag 14. desember 2018

Sjokolademrengs


Å lage marengs er enkelt og kjapt. Jeg har laget mange med mange smaksvarianter og i mange farger, men denne med sjokolade har jeg ikke prøvd før. Tilberedelsen var like enkel som vanlig, bare det at man må smelte litt sjokolade, smaken ble bare helt fantastisk. Jeg valgte å lage store marengs og det ble 14 store marengs av denne porsjonen, lager du marengsene mindre får du mange flere av samme porsjon.


DU TRENGER:

3 eggehviter
170 gr sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts eddik
60 gr mørk smeltet sjokolade

Sett ovnen på 125 grader. Skill eggene og pass på at du ikke får noe av eggeplommene med i hvitene. Pisk eggehvitene til det blir som skum da tilsetter du halvparten av sukkeret, pisk videre og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Når du tror at eggehvitene er ferdig pisket så pisker du litt til. Tilsett vaniljesukker og eddik. Smelt sjokoladen over vannbad, la den kjølne litt og hell sjokoladen i marengsen mens du vender forsiktig om med en slikkepott. Ta bare noen få vendinger, marengsen skal våre marmorert. Sett marengsen i topper med en skje, store eller små alt etter hva du liker best på et bakepapirkledd stekebrett. Senk varmen i stekeovnen til 100 grader og sett inn marengsene. Stek i 60 - 80 minutter alt etter hvor store marengs du har laget. Når marengsene er ferdig skrur du av varmen på stekeovnen og lar marengsene avkjøle mens de står i ovnen med en liten gløtt på ovnsdøren.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar