lørdag 29. desember 2018

Svineribbe, syltet rødløk, appelsinsky og rødkålslaw på rugbrød


Må bare si det - dette var litt av et måltid (særlig for meg som er litt småspist), mektig, ja, men med en fantastisk smak både av svineribben, den nydelige coolslawen, løken og for ikke å snakke om den litt pikante smaken av appelsin skyen.  Dette er et smørbrød som godt kan erstatte middagen, og det er en skikkelig mettende lunsj hvis du velger det. Lag gjerne den syltede rødløken dagen i forveien, og lag gjerne dobbel porsjon, for dette er nydelig til en burger, til kylling eller til karbonader.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Svineribbe (ca. 400 gr ferdig stekt)
2 store skiver godt rugbrød
Smør til skivene om du liker det

SYLTET RØDLØK:
 
1 stor rødløk i båter
2 dl vann
1 dl vanlig eddik
1/2 dl sukker
1 lite laurbærblad
5-6 hele pepperkorn
2-3 hele allehånde
1 ts honning
Ca. 1 cm skive fersk ingefær 
Ta alle ingrediensene utenom løken i en kasserolle og kok opp. Ta kasserollen bort fra varmen og legg i rødløksbåtene. Vend forsiktig rundt, legg på lokk og la løken stå til den er helt avkjølt.


APPELSINSKY:
 
Saft fra 1 appelsin
1 ss balsamicoedik
1 ts honning
Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle, kok opp og kok påmiddels varme til du har redusert innholdet til ca halvparten. Sett til avkjøling.

RØDKÅLSLAW:
 
Ca. 100 gr finsnittet rødkål
1/2 fast eple
1/2 ss eplesider eddik
1 ts dijonsennep
1 ts honning
Salt - pepper
Ca. 3-4 ss majones
1 ss creme fraiche eller kesam
Finsnitt rødkålen med en skarp kniv eller bruk en mandolin. Rasp eplet. Rør sammen eddik, sennep, honning, salt og pepper og rør inn majones og creme fraiche. Vend inn snittet rødkål og raspet eple.


Smør skivene med smør hvis du bruker det, og legg på et lag med rødkål-slaw, legg tynne skiver av svineribbe oppå. legg på rikelig med syltet rødløk og drypp over appelsinsky rett før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar