torsdag 13. desember 2018

Kokosmakroner


I år har jeg laget kokosmakroner etter Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift. Oppskriften var enkel, og det ble noen nydelig kokosmakroner som er litt sprø utenpå og seige i midten - akkurat slik jeg liker de.


DU TRENGER:

3 eggehviter
200 gr sukker
200 gr kokosmasse

 Hell alle ingrediensene i en kasserolle og varm opp over svak varme, det skal ikke koke, men bli så varmt at sukkeret smelter. Bruk helst en kasserolle med slippbunn slik at det ikke setter seg i bunnen og vend/rør med en slikkepott. Når blandingen er blitt en varm litt seig masse,bruker du en dessertskje og setter deigen i topper på et bakepapirledd stekebrett. Det smuldret litt til å begynne med, men ved å presse skjeen med deig mot kanten av kasserollen var det lett å samle deigen slik at det ble pen fasong på kokosmakronene. Stekes ved  180 grader  over/undervarme i ca. 10 -  12 minutter til de er litt gylne på toppen. La kokosmakronene avkjøle litt på stekebrettet og legg de forsiktig over på en rist


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar