fredag 12. januar 2018

Grillet kongekrabbe med kryddersmørKongekrabbe smaker utrolig godt, bedre enn hummer - synes jeg, men det er selvfølgelig en smakssak. Det er ihvertfall ikke noe hverdagskost, hvis man skal tenke på prisen, men vil du virkelig ha en god forrett eller en liten koserett, så prøv denne her, grillet med krydder smør og lime majones. Den beste majonesen lager du selv, men det smaker godt med ferdigkjøpt majones også så derfor får du oppskrift på majones som er lettvint hvis du vil lage selv.


DU TRENGER TIL FORRETT FOR 4 PERSONER ELLER EN LITEN KOSERETT 
FOR 2 PERSONER

Ca.1 kilo kongekrabbe
KRYDDERSMØR:
Ca. 80 gr mykt smør
Raspet skall fra 1/2 lime
2-3 ss presset limesaft
Litt pepper
1 lite fedd finhakket hvitløk
1 liten ts finrevet frisk ingefær
Ca. 1 ts finhakket frisk timian
Litt finhakket rosmarin (valgfritt)


Del kongekrabbebein i ca. 10 cm store biter. Bruk en saks og klipp bitene over på langs. Legg bitene  med skallet ned på et stekebrett dekket med al-folie.  Rør sammen med alle ingrediensene til kryddersmøret og pensle alle bitene med kryddersmør. Sett stekebrettet med karbbeklør under grillen i stekeovnen i ca. 8 minutter.

MAJONES:

1 eggeplomme
1 dl solsikkeolje
1-1 1/2 ts dijonsennep
1 ss vann
1 ts hvitvinseddik
Salt - pepper
 
Hell alle ingrediensene untatt olje i en skål eller bolle. Bruk en stavmikser og sett den helt i bunnen av skålen, start stavmikseren og hell i olje dråpevis til å begynne med og så i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Etter hvert løfter du litt på stavmikseren og du ser at det blander seg og blir til en lys fin majones.Dette tar bare 1-2 minutter. Smak til med mere salt og pepper. 


LIMEMAJONES:

Ca. 4-5 ss majones
2-3 ss presset lime
1 ts finhakket frisk timian

Grillet kongekrabbe serveres med toast og limemajones.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar