lørdag 28. mars 2015

Eltefrie rundstykker med spelt og hel rug


Har du lyst på nystekte rundstykker uten å måtte kna, elte og rulle? Prøv denne oppskriften her, det er bare å røre sammen, la deigen heve og kutte opp i passende biter, ja, og steke selvfølgelig. Smaken ? Aldeles nydelig

 DU TRENGER:
                                                                      
2 dl hel rug (kan byttes ut med hele hvetekorn)
2 dl kokende vann
Hell det kokende vannet over kornene og la de stå fremme på kjøkkenbenken i minst to timer

Til selve deigen trenger du:
5 dl lunken lettmelk
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 pose tørrgjær
1/2 dl rapsolje
2 ss honning
2 ts salt
2 dl grovt rugmel
3 dl grovt speltmel
6-7 dl hvetemel


Bland det grove melet, ca. halvparten av hvetemelet, gjær og salt i bakebollen. Tilsett rug som har ligget i vann, olje, honning og den lunkne melken. Bruk en god sleiv og rør deigen lett sammen. Tilsett kjerner og mere hvetemel. Pass på at deigen ikke blir for fast. Dekk med plast og sett deigen på et lunt sted til den har hevet til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 1/2 time alt etter hvor varmt det er der deigen står.
Ha godt med mel på bakebordet og skrap deigen ut av bakebollen og ned på bordet. Bruk en deigskrape eller en kraftig slikkepott og brett deigen sammen slik at du får en litt glatt deig uten å kna. Del opp passe store rundstykker som du setter på en stekeplate med bakepapir. La rundstykkene etterheve i ca 30 minutter. Pensle rundstykkene med vann og stek ved 220 grader i ca 10 minutter.
Avkjøles på rist. Kjempefine til å putte i frysen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar