onsdag 4. mars 2015

Brennende kjærlighet med bakte grønnsaker


Mange har sikkert som jeg spist denne retten i Danmark, der er brennende kjærlighet en mere vanlig middagsrett enn her hos oss. I dag har jeg laget den brennende kjærligheten med en liten vri, en litt sunnere utgave kan man si, der grønnsaker får spille hovedrollen og bacon kommer liksom i andre rekke. Har du ikke laget brennende kjærlighet før bør du absolutt prøve, det er enkelt og smaker utrolig godt.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 stor grovhakket løk
Ca. 80 - 100 gr bacon i terninger
Smør/olje til steking
          Løken surres i smør/olje til den begynner å bli gylden. Stek baconterningene pent brune.


 GRØNNSAKSBLANDING:
1 liten pastinak i terninger
1 liten persillerot i terninger
1 gulrot i terninger
1 liten eller 1/2 søtpotet i terninger
God olje
Litt salt
Ca. 1 ts tørket timian

Skrell, skyll og del opp alle grønnsakene, legg de i en ildfast form, ringle over god olje og strø på litt salt og timian. Sett formen i stekeovnen på 200 grader, bak til grønnsakene er møre, det tar ca 25-30 minutter. Bruk en skje og snu på grønnsakene underveis i stekingen.

POTET OG JORDSKOKKMOS:
4-5 poteter
Ca. 200 gr jordskokker
1 ss smør
Salt - pepper
Ca 1/2 - 1 dl melk

Skrell poteter og jordskokker, skyll og del de i biter. Kok poteter og jordskokker møre i usaltet vann. Lag mos på vanlig måte, tilsett smør og spe med melk. Smak til med salt og pepper.

Legg opp potet/jordskokkmos  på et fat og dryss over stekt løk og bacon. Legg over de bakte grønnsakene til slutt og dryss over finklippet persille.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar