mandag 10. september 2012

Salat med røkelaks, rødbeter og rødløk


Bare for å si det med en gang, dette ble en aldeles nydelig salat, rik på smak, mettende nok til middag og veldig delikat. Et godt brød, focassia eller gode rundstykker hører med, gjerne helt tynne skiver av hjemmebakt grovt brød ristet sprøtt i brødristeren.


                  DU TRENGER TIL 2 PERSONER:                          

Blandet salat
2 kokte skrelte rødbeter i båter (ikke de i lake)
6 - 8 asparges
Ca. 100 - 150 gr røkelaks
1 liten rødløk i tynne skiver
2"smilende" kokte egg i båter
Krutunger
Dillkvaster
Sitronbåter 
Grovmalt pepper


                                                 
    Skrubb rødbetene og kok de i lettsaltet vann på samme måte som du koker poteter med skallet på.
Når rødbetene er ferdigkokt har du de i kaldt vann, tar på deg engangshansker og fjerner skallet, det går veldig lett når du gjør det på denne måten. Kok eggene slik at de er nesten hardkokte, gjerne litt bløte. Kok asparges i 3 - 4 minutter i vann tilsatt litt salt og litt sukker og ha de over i iskaldt vann, gjerne med isbiter. Del aspargesen i to, rødbetene i båter, eggene i båter og løken i tynne ringer. Laksen skjærer du i litt tykke skiver.
Så er det bare å legge blandet salat på tallerkenen og legg over de forskjellige ingrediensene, pynt med dill, sitron og litt grovmalt pepper.

                       DRESSING:                             

1- 2 dl yoghurt
Saft av 1/2 sitron
1 ss finhakket dill
Liten ts honning

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med litt honning, dressingen skal ikke være så søt, bare en anelse. La dressingen stå kaldt til den skal spises.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar