lørdag 22. september 2012

Pæremarmelade med rosmarin og vanilje


En himmelsk munnfull, nydelig på kjeks eller grovt brød, vidunderlig på en ostebit - og veldig enkelt og raskt å lage. Denne pæremarmeladen kan ikke oppevares så lenge i kjøleskapet da den inneholder forholdsvis lite sukker,  men en ukes tid går greit, jeg legger marmeladen på små glass og putter den i fryseren, det er så kjekt å ha noen godsaker på lur.

DU TRENGER:

  Ca. 7 - 800 gr pærer
Ca. 125 gr sukker
1 citron saft og skall
1 vaniljestang
2 kvister rosmarin


 Skrell pærene med potetskreller og del de i biter. Vask citronen godt og rasp skallet (bare det gule) over pærebitene og press over all saften av citronen.
Legg i vaniljestang delt på langs og rosmarinkvister. Du kan bruke tørket rosmarin, men det blir en bedre smak av å bruke friske kvister.


Tilsett sukker og kok opp marmeladen og la den stå og småputre til pærene er så myke at de kan klemmes i stykker med en gaffel. Rør rundt og klem slik at det blir en jevn marmelade, litt klumper kan det godt være. Smak til om det er nok sukker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar