tirsdag 18. september 2012

Pannestekt laks med karrrimouseline og bakte grønnsaker


Laks er uten tvil god og sunn mat, lett å tilberede og lett å variere. Jeg elsker å variere, det er skjelden jeg tilbereder laks på samme måte flere ganger, det er alltid en eller ennen vri jeg finner på underveis. Om alt er like vellykket må nesten andre bedømme, men denne varianten her ble i hvertfall vellykket, ja den ble faktisk utrolig god. Når det gjelder bakte grønnsaker, kan du bruke de grønnsakene du liker best.



                             DU TRENGER TIL TO PERSONER:                                

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
smør/olje til steking

TIL BAKTE GRØNNSAKER TRENGER DU:
 
2 poteter
Litt brokkoli
1 rødløk
2 gulrøtter
1 stilk selleri
1 hvitløk
1 fenikkel
God olivenolje
Salt - pepper
Timian


Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell og rens alle grønnsakene og del de i passe store biter, skrubb potetene godt og skjær de i tykke skiver. Legg potet og grønnsaker i en ildfast form og ringle over god olivenolje. Bruk to skjeer og vend på grønnsakene slik at alt får litt olje på seg. Strø over salt, pepper og litt timian eller et annet krydder hvis du liker det bedre. Del hvitløken på tvers og legg den på toppen av grønnsaksformen. Vend på grønnsakene i formen underveis og bak/stek i ca. 30 minutter, bruk en spiss kniv for å kjenne om alt er ferdig. Bakte grønnsaker på denne måten er nesten en middag i seg selv, grønnsakene blir fantastisk gode og hvitløken blir søt og mild på smak.

KARRIMOUSELINE:

2 ss finhakket sjalottløk
1 finhakket hvitløksfedd
1 ts karri
1 ts honning
Noen dråper presset sitron
Ca. 1 ss smør
1 dl buljong/kraft
1 dl creme fraiche
 1/2 - 1 dl kremfløte

Sjalottløk og hvitløk surres i smør til de blir blanke, men ikke brune. Strø ove karri og la den få surre litt. sammen med løken. Tøm over buljong/kraft og creme fraich. Kok opp og la sausen småputre mens du sper med fløten, smaker til med citrondråper og honning.
Sausen skal være litt tykk, så hvis du vil ha den litt mere tyntflytende, kan du spe med litt vann.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar