fredag 8. juli 2011

Kanelsnurrer


Selv på varme sommerdager er det godt med noe til kaffen, og veldig kjekt er det å ha noe godt i fryseren hvis feriegjester skulle komme din vei. Disse kanelsnurrene er lette å lage, smaker himmelsk godt og fine å fryse, så bak gjerne dobbelt porsjon. Av denne porsjonen blir det ca. 20 kanelsnurrer.

 DU TRENGER:

                         75 gr. smør                          
             50 gr. gjær                
3/4 dl. sukker
2 1/2 dl. melk
Litt salt
1 ts. kardemomme
8 dl. hvetemel

FYLL:
50 gr. mykt smør
2 ts. kanel
1 ts. vaniljesukker
2 ss. sukker

PYNT:
Egg til pensling
Hakkede mandler og perlesukker


Rør gjæren ut i smeltet smør blandet med den kalde melken, pass på at smør/melkblandingen ikke er for varm. Bland inn sukker og salt, bland kardemommen i melet og tilsett dette raskt til en smidig deig.  La deigen heve i ca. 1 time.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til et jevn leiv på ca. 45 x 25 cm. Smør det myke smøret jevnt utover leiven, så blander du sammen sukker, kanel og vaniljesukker som du strør oppå smøret.
Brett deigen sammen i to på langs og skjær strimler som du vrir sammen til en knute. Pass på at endene er under knuten. Settes på bakepapirkledd stekeplate og etterhev i 20 - 30 min.

Pensle med egg, strø over perlesukker og hakkede mandler. Stek kanelsnurrene ved 225 grader i ca. 5-8 min.
Avkjøles på rist. Lykke til med sommerbaksten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar