torsdag 14. juli 2011

Greske brød (Psomi)

 
Nybakt brød er alltid godt og populært, dette brødet passer veldig godt til skalldyr som krabbe, blåskjell og reker, og det er kjempefint å ha med i nistekurven med salami eller skinke. Brøder er bakt med yoghurt og olivenolje, det har en fin konsistens og er rik på smak smak.

TIL 2 SMÅ BRØD TRENGER DU:
:   
3 dl. yoghurt naturell
25 gr. gjær
4 ss. olivenolje
Litt salt
5 1/2 dl hvetemel

La yoghurten stå fremme slik at den får romtemperatur og rør ut gjæren i yoghurten sammen med olje og salt. Rør inn 4 dl. hvetemel og sett deigen til heving i ca. 35 min. på et lunt sted. Elt inn resten av melet, ta deigen på bakebordet og lag to brød som får heve til nesten bobbelt størrelse. Strø over litt mel og stek ved 200 grader i ca.30 min. Avkjøles på rist.

2 kommentarer:

  1. Kan jeg bruke tørrgjær

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke prøvd, men det mener jeg skulle gå greit

      Slett