Det blir en knasende sprø skorpe på brød som er stekt i gryte, og egentlig er det en lettvint måte å steke brød på. Dette brødet ligner litt på et landbrød, saftig og godt på smak med litt tyggemotstand. Brødet er nydelig i nistepakken og til frokost, men det er særlig godt til sandwich og ostesmørbrød.
¨Bruker du ikke bakepapir, må du drysse godt med hvetemel i bunnen på gryten.
DU TRENGER:
25 gr gjær
5 dl lunkent vann
2 ts salt
1 stor ss malte linfrø
2 - 3 ss solsikkefrø
3 dl sikta rugmel
10 dl hvetemel
Løs opp gjæren i det lunkne vannet, hell alt det tørre i bakebollen og spe med vannet. La maskinen gå minst 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca. 1 time. Sett stekeovnen på 250 grader. Når ovnen er varm, setter du inn en jerngryte uten lokk og lar den stå på nederste rille i 10 minutter. Mens gryten blir oppvarmet, jobber du sammen deigen og lager et rundt brød. Legg brødet på et bakepapir, ta ut den varme gryten (husk tykke gode votter/grytekluter). Ta tak i alle fire hjørnene på bakepapiret og løft brødet opp i den varme gryten. Bruk en skarp kniv eller en saks og lag noen snitt på toppen av brødet. Legg lokk på gryten, sett den inn i stekeovnen og stek i 20 minutter. Ta av lokket på gryten, senk varmen til 225 grader og stek i ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar