En gulrotkake med rik kryddersmak og med en fluffy krem på toppen. Jeg har pyntet med blåbær, men bringebær eller jordbær vil også være nydelig til denne kremen. Kaken er lettlaget, er like god neste dag og kan fryses. Kaken passer til en rund kakeform eller en liten langpanne (ca. 20x30)
DU TRENGER:
4 egg
100 gr sukker
100 gr brunt sukker
180 gr hvetemel
1 ts bakepulvet
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1/4 ts malt alehånde
Knapt 2 dl smeltet smør
5-6 dl finrevet gulrøtter
OSTEKREM:
250 gr naturell kremost
100 gr mykt smør
1 ts vaniljesukker
350 gr melis
1 -2 ss presset lime eller sitron
Pyntes med friske bær
Pisk hvitt og brunt sukker sammen med eggene til en tykk eggedosis. Sikt krydder og bakepulver sammen med melet og vend dette inn i eggedosisen. Tilsett smeltet smør og finraspede gulrøtter til slutt. Ikke rør mere enn nødvendig. Hell røren i en form med bakepapir (bruker du en rund form tar jeg bakepapir kun i bunnen) og stek ved 175 grader i ca 45 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Sett den ferdigstrekte kaken på en rist for avkjøling.
Til kremen visper du sammen osten, vaniljesukker, limesaft og smør. Rør inn melis og tilslutt pisker du kremen slik at den blir lett og fluffy. Smør kremen utover kaken og pynt med bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar