Denne lille retten smaker fantastisk og den ser riktig så innbydende ut. Passer godt til lunsj, som forrett eller som en liten kveldsrett. Rask å lage og du trenger ikke all verdens ingredienser. Jeg lager rugbrødchips selv av tynne skiver mørkt rugbrød som jeg pensler med olje, strør på litt havsalt og steker i ovnen, men du kan kjøpe rugbrødchips i butikken også.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 60 gr. creme fraiche 17 %
Ca. 60 gr. snefrisk med dill eller kremost naturell
Litt presset sitron
Salt - pepper
Ca.130 gr røkt laks i tynne skiver
Salat, helst flere typer
Syltet rødløk
Urter av det du har
Rugbrødchips
Rør sammen ost, creme fraiche, sitronsaft, salt og pepper som settes i kjøleskapet til det skal brukes.
SYLTET RØDLØK:
1 stor rødløk i tynne skiver
1 dl sukker
1 dl eddik
1/2 dl vann
Ha den tynt oppskårne løken på et glass eller skål. Kok opp sukker vann og eddik, rør til sukkeret smelter. Hell den kokende laken over rødløken. Settes i kjøleskapet i minst to timer.
Legg små topper med ostekrem på tallerkenen, dryss over salat, legg på røkt laks i tynne skiver og topp med syltet rødløk, urter og mere salat. Serveres med rugbrødchips.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar