torsdag 30. mai 2024

Minestrone med salsiccia boller


 En mettende og aldeles nydelig suppe laget på for det meste grønnsaksrester og en ring salsiccia pølse. Alt av grønnsaker kan brukes i en minestrone, det er bare å bruke fantasien, og derfor er det litt vanskelig å angi eksakt hvor mye man bruker av hver ingrediens, her gjelder man tar det man har.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 stor gul løk i biter

2 fedd finhakket hvitløk

1 stor gulrot i små biter

2 vårløk i tynne ringer (eller en bit purreløk)

2 stilker stilkselleri i tynne skiver (eller en tykk skive sellerirot i småbiter)

1 liten skalk kålhode, finsnittet (eller spinat eller grønnkål)

1 boks (400 gr) hermetiske knuste tomater 

1 ring rå salsicciapølse

1 liten boks bønner

1/2 ss rødvinseddik

3-4 stilker fersk timian 

1 ts basilikum

1 laurbærblad

Salt - pepper

Honning (smak til)

1 kyllingbuljong terning

1 grønnsaksbuljongterning (kan sløyfes)

Olivenolje

 Ha olivenolje på en stekepanne, og legg i grønsakene litt etter litt slik at alt får surre noen minutter før alt helles over i en gryte som suppen skal kokes i. Tilsett hermetiske tomater, krydder, buljongterninger, eddik  og vann til passende konsistens på suppen. Kok opp og la suppen småkoke til alle grønnsakene er nesten ferdigkokt før du klemmer ut små biter av pølsen rett i suppen, slik at de får koke med de siste minuttene og tilsetter bønner. Smak til med mere krydder og litt honning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar