fredag 19. april 2024

Potet-og purreløksuppe

 

En suppe full av god smak, fløyelsmyk konsistens og et av de aller rimeligste måltider du kan servere. Suppen er god til både lunsj og middag og den er herlig i termosen enten på jobb eller på tur. Som garnityr smaker det godt med baconbiter, stekte pølsebiter, krutonger, finklippet persille, eller andre krydderurter. 

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 middels stor purreløk

1 finhakket sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

250 - 300 gr potet

5-6 dl kylling eller grønnsaksbuljong

1-2 dl kremfløte

1 stor ss creme fraiche

Salt - pepper

Noen dråper presset sitron

Litt god olje 

Kutt opp purreløk, sjalottløk og hvitløk, skrell potetene  og del de i biter. Varm oljen i en gryte og la grønnsaker og poteter få surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett buljong og kremfløte og kok dette i ca. 15-20 minutter. Kjør suppen helt glatt med en stavmikser, kok opp, tilsett creme fraiche og smak til med krydder og sitron. Spe med mere buljong eller med litt melk hvis du synes suppen blir for tykk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar