torsdag 4. januar 2024

Syltet rødkål med rødløk og eple

 

 
Så enkelt og så utrolig godt tilbehør er det lenge siden jeg har tilberedt. Vi spiste denne syltede rødkålen til andeconfit, men dette smaker også godt til andre retter som skinkestek, burgere, tacos og til diverse kjøttpålegg. Jeg laget en ganske liten porsjon, passe stor som tilbehør til middag for to, og en rest til lunsj neste dag, så lag gjerne dobbelt porsjon.
 
DU TRENGER: 

Ca. 250 gr finsnittet rødkål

1 rødløk i tynne båter

1/2 raspet eple 

2 ss smør

1 dl eple eller appelsin juice

1 ss ripsgele

1 ss balsamicoeddik

1-2 ss sukker

1/2 - 1 ss blomsterhonning

Salt - pepper

Finsnitt rødkålen, bruk helst en mandolin slik at du får helt tynne strimler. Skrell og rasp eple og del opp rødløken i tynne båter. Smelt smøet i en tykkbunnet kasserolle og tilsett løk og rødkål, la dette få surre til kålen faller litt sammen. Tilsett raspet eple, juice, sukker, honning, balsamico og ripsgele. La det hele få småkoke til kålen er helt myk og  nesten all væske har kokt inn, det tar ca. 40 - 50 minutter . Smak til med salt, pepper, og mere søtt eller surt hvis det trengs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar