onsdag 10. januar 2024

Pasta med pære, blåmuggost og valnøtter


 En pastarett for de som elsker blåmuggost, sammen med pære og valnøtter smaker dette så utrolig godt. Jeg har strødd over litt sprøstekt bacon, det satte en ekstra spiss på det hele, men den lille retten er også god uten bacon. Bruk den pastatypen du har for hånden, jeg har brukt gigli i dag og bruk den blåmuggosten du liker best.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 180-200 gr pasta

1 fedd finhakket hvitløk

1 middels stor pære i skiver/tynne båter

Ca. 30 gr grovhakkede valnøtter

Ca. 180 - 200 gr blåmuggost

1-2 dl kremfløte (eller en blanding av melk og kremfløte)

1 dl kokevann fra pastaen

Olje 

Salt 

Pepper

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken, ta av kokevann til sausen og sil fra resten av kokevannet. Stek bacon og legg det på et kjøkkenpapir. Hakk hvitløk, valnøtter og del pæren i tynne skiver/båter. Ha litt olje på stekepannen og la hvitløken steke aldri så lite. Hell over kremfløte og blåmuggost som får smelte ned i kremfløten. Tilsett halvparten av de hakkede valnøttene og pæreskivene. Hell over pastaen og kokevannet. Vend rundt og la alt bli gjennomvarmt. Strø over resten av valnøttene og sort pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar