mandag 26. juni 2023

Ovnsbakt laks med dill og syrlig dressing


 En laksemiddag med nydelige dressing, herlig råsyltet rødløk og agurk og lune poteter. Potetene kan sløyfes eller serveres ved siden av.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 300 gr laksefilet uten skinn og bein

Ca, 1/2 ss salt

Ca. 1/2 ss sukker

RÅSYLTET AGURK OG RØDLØK:

Ca. 1/2 agurk

1/2 rødløk

1 ts salt

2 ss sukker

2 ss eddik

2 dl vann

DRESSING:

Ca. 2 dl Drømmelett eller yoghurt naturell 

3 ss olivenolje

1 fedd finrevet hvitløk

1 ss sitronsaft

1 ts raspet sitronskall

Pepper

Honning eller sukker (smak til)

SALAT:

2-3 reddiker i skiver

Babyspinat

Hjertesalat 

Rucola 

(Eller bruk den salaten du har) 

Bruk en mandolin og finsnitt løk og agurk helt tynt og legg de over i en skål. Rør sammen eddik, sukker, salt og vann og hell det over agurk og løk. Settes i kjøleskapet minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 180 grader. Dryss salt og sukker på begge sider av laksefiletene og la de ligge i ca. 8-9 minutter. Skyll av laksefiletene og tørk godt med kjøkkenpapir. Ringle litt olje i en ildfast form og bak laksefiletene i ca. 8-10 minutter alt etter størrelsen på filetene. La laksen få avkjøle en del før du deler den i biter og legger bitene over salaten. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med honning eller litt sukker, legg laksebiter over på salaten, la løk og agurk renne godt av og legg det over laks og salat, topp med dressing og pynt med rikelig av dill. Legg på lune poteter til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar