lørdag 12. februar 2022

Blåbærkake med sprø topping

 
En saftig og god liten kake som virkelig er rask å røre sammen og riktig så god med den sprø toppingen. Kaken kan bare røres sammen for hånd, men vil du, kan du bruke en mixer. Kaken stekes i rund form ca. 26 cm, eller en liten langpanne  ca. 20 x 30 cm. Skrur du opp varmen på ovnen de siste 10 minuttene blir toppingen enda sprøere.

DU TRENGER:

200 gr hvetemel

130 gr sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 sammenpisket egg

2 dl melk

50 gr lett smeltet smør

Ca. 150 gr blåbær, frosne eller ferske

TOPPING:

50 gr hvetemel

50 gr sukker

25 gr havregryn

40 gr mykt smør 

Bland alt det tørre sammen i en rørebolle, tilsett smeltet smør, sammenpisket egg, og melken. Rør raskt sammen og vend inn blåbærene med noen få vendinger slik at ikke hele kaken blir blå. Dekk formen med bakepapir og hell i røren.  

Smuldre sammen alle ingrediensene til toppingen og smuldre det over kaken. Stekes ved 170 grader i ca. 30 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar