mandag 14. juni 2021

Varmt smørbrød med brie, skinke og honning


 Et slikt varmt smørbrød er en fantastisk lunsj, men kan også erstatte middag en dag man har det ekstra travelt eller er helt tom for middagsideer. Dette smørbrødet smakte litt salt og litt søtt, en aldeles nydelig kombinasjon sammen med lune tomater, nektarinbåter og et herlig surdeigsbrød.


DU TRENGER TIL 2 VARME SMØRBRØD:

2 litt tykke skiver surdeigsbrød eller et annet godt brød

6-8 skiver spekeskinke

4-6 skiver brie

Blomsterhonning

6-8 småtomater

1 nektarin i båter

Smør/olje 

 

 Varm stekepannen med litt smør/olje og stek skivene gylne på begge sider. Legg på spekeskinke og  brie, gjerne i litt tykke skiver. Legg lokk på stekepannen og stek på svak varme til osten begynner å smelte, eller legg skivene i stekeovnen ved ca. 200 grader varmluft (det går raskest). 

 

Mens skivene stekes ferdig, legger du tomatene på stekepannen slik at de blir gjennomvarme og begynner å falle sammen, det samme gjør du med noen båter nektarin, slik at den så vidt  begynner å få farge. Legg skivene over på tallerkener og topp med nektarinbåter og ringle over honning. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar