onsdag 2. desember 2020

Mandelflarn


 Mandelflarn er delikate, knasende sprø kaker som smelter på tungen. Mandlflarn er helt nydelig til iskremen og gøy å pynte andre desserter med, men best av alt, de er veldig enkle å bake.

 

DU TRENGER:

100 gr smør

100 gr sukker

100 gr skåldede hakkede mandler

1 ts glukose (kan kjøpes på apoteket)

2 ss kremfløte

2 ss hvetemel


Hakk mandlene. Smelt smøret og rør inn sukkeret. Varm opp til kokepunktet. Avkjøl massen litt, og tilsett hakkede mandler, hvetemel, kremfløte og glykose. Rør godt sammen. Sett kakene på bakepapirkledd stekebrett med en teskje og husk veldig god avstand, for disse skal sige godt utover. Stek ved 150 grader over/undervarme i ca. 15 minutter. La kakene avkjøle litt før de taes forsiktig av platen og legges over et kjevle el. lignende slik at de blir bueet. Avkjøles helt på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar