onsdag 16. desember 2020

Kanelkjeks


 Herlige sprø kjeks med en liten smak av vanilje og kanel, selv om du baker pepperkaker vil dette være et fint tilskudd til julebaksten. Du kan lage kjeksene i den fasongen du liker, hjerter, stjerner eller andre fasonger, jeg har laget noen reinsdyrkjeks som jeg syntes var litt morsomme. Dette er en forholdsvis liten deig og den er veldig enkel å bake ut.

DU TRENGER:

120 gr melis

250 gr hvetemel

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1/4 ts salt

140 gr mykt smør

1 egg
 

Bland alt det tørre i en bakebolle. Kna inn med hendene det myke smøret til du har en smuldrete deig, så arbeider du inn egget. Nå knar du kun til deigen har samlet seg. Legg deigen i en plastpose i kjøleskapet minst 1 time. Ta deigen ut på bakebordet og kjevle den ut til ca. 2-3 millimeters tykkelse, stikk ut kjeksene i den formen du vil. Legg kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved 180 grader varmluft i 6 - 7 minutter. Avkjøl kjeksene på rist



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar