Søk i denne bloggen

søndag 11. mai 2025

Blomkålsuppe med bacon og purre


 En hjemmelaget blomkålsuppe  med en kremaktig konsistens og mild smak er en rask  og nydelig middag som både store og små liker. I dag serveres suppn med et herlig garniytr av bacon og purre sammen med urter. 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2-3 finhakket sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

1 lite blomkål 

4 dl kyllingbuljong (terning og vann)

Ca. 3 dl kremfløte eller blanding av fløte og melk

1-2 ss creme fraiche eller rømme

Salt - pepper

God olje

GARNITYR:

Ca. 1/2 purreløk

Ca. 80 - 100 gr bacon

Finklippet urter  

Små blomkålbuketter

 Del blomkålen i buketter, ta av noen helt små som skal brukes til garnityr. Hakk sjalottløken og hvitløken og la løken surre til den er blank og myk. Hell på kyllingbuljong og legg i blomkålen. Kok til blomkålen er helt myk og kjør den glatt med en stavmikser. Kok opp og tilsett kremfløte. Er suppen for tykk tilsetter du litt melk. Smak til med salt, pepper og creme fraiche. Mens blomkålen koker, steker du små biter av bacon, finsnittet purreløk og små blomkålbuketter. Øs opp suppen i skåler eller dype tallerkener og legg på rikelig med garnityr.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar