Dette er en himmelsk god grønnsaksrett som passer til mange middagsretter, vi spiste denne fantastiske grønnsaksformen i dag til spekeskinke, men den passer like godt til forskjellig kjøtt som koteletter, pølser eller kokt skinke. Vil du ha en ren vegetarrett, kan du servere grønnsaksformen helt alene, eller med en grønn salat. Grønsakene kan du bytte ut med andre grønnsaker som du liker bedre, men det må være grønnsaker som trenger like lang koketid. Bruk gjerne flere typer ost og gjerne litt manchego eller parmesan.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2-3 middels store poteter
2-3 gulrøtter
1 persillerot
Ca. 15 cm purre eller 2-3 vårløk
En bit sellerirot
2 små sjalottløk
2 fedd hvitløk
Ca. 30 gr smør
1 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
Salt - pepper
1/2 ss finhakket timian
1/2 ss dijon sennep
Ca. 100 gr raspet ost (gjerne forskjellige typer)
Ha smøret i en kasserolle, når smøret har smelt tilsetter du finhakker sjalottløk og hakket hvitløk. La løken surre over middels varme til den er myk og blank. Tilsett melk, kremfløte, litt salt og pepper og kok opp. Mens dette småkoker skreller du grønsakene og deler de opp i skiver og staver. Kjør melk/fløteblandingen glatt med en stavmikser og tilsett sennep, timian og grønsaker, rør forsiktig rundt og kok opp. Nå skal grønnsakene koke i ca. 15 minutter. Smak til med mere salt og pepper hvis det trengs. Når grønnsakene er ferdig kokt, helles hele blandingen i en ildfast form, strø over med rikelig raspet ost og sett formen i stekeovnen ved 190 grader og stek i ca. 20 minutter. Kjenn med en knivspiss om poteter og grønsaker er ferdig. Ta ut formen og la den hvile i ca, 10 minutter før den serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar