onsdag 17. august 2022

Lakseburgere (laksekarbonader)


 Dette smaker så utrolig godt, saftige velsmakende lakseburgere, kan spises som vanlige fiskekaker, men smaker fantastisk i et burgerbrød. Lakseburgerne smaker også godt kald på en brødskive, en herlig lunsj til å ta med på tur eller på jobb. Som tilbehør kan du velge tzatziki som vi spiste i dag, men en deilig sitronsaus eller en god dressing smaker også skikkelig godt, eller bare rømme. 

 DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 250 gr laks uten skinn og bein

2 ss creme fraiche

1 liten eller 1/2 finhakket sjalottløk

1 ss sitronsaft

1 ta dijonsennep

1 ts worchestershire saus

1 ts revet ingefær

1 ts rød curry paste

Salt - pepper

1 finhakket vårløk

1 ss finhakket gressløk

Ellers bruk de urtene du har som persille, dill osv. Ca. 1 ss av hver urt

Smør/olje til steking 

 Del laksen opp i terninger. Ha laksen og alle ingrediensene, untatt urter og vårløk i en hurtighakker eller foodprosessor og kjør det sammen til en fast farse. Rør inn vårløk og krydderurter. Varm stekepannen med smør/olje, lag passe store kaker og stek de pent brune på begge sider.  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar