mandag 19. juli 2021

Brownies i langpanne med peanøtter og Daimsjokolade

 

Et stykke brownies er en skikkelig godbit, rik på sjokoladesmak og litt seig i konsistensen. Brownies er fine å fryse, så det er like greit å lage en stor porsjon når man først er i gang. Lunken brownies med iskrem er også en herlig dessert, Denne kaken er stekt i en stor langpanne.

DU TRENGER:

225 gr smør

300 gr sjokolade

4 1/2 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

60 gr kakao

6 egg

2 1/2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

100 gr grovhakkede salte peanøtter

2 Daimsjokolader (4 biter)

Hakk daimsjokolade og peanøtter grovt. Smelt smøret og tilsett sjokoladen, rør rundt  slik at sjokoladen smelter. Ha blandingen i en kjøkkenmaskin og pisk inn sukkeret og pisk til sukkeret er smeltet. Tilsett eggene ett av gangen og la maskinen gå på laveste hastighet hele tiden. Bland sammen alt det tørre og sikt det i deigen mens du rører med en slikkepott eller en sleiv. Rør inn hakket Daim og peanøtter til slutt. Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne og stek ved 160 grader i 20 - 25 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt og pass på at kaken ikke blir for mye stekt, da kan den bli litt tørr. Avkjøl kaken i formen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar