mandag 10. mai 2021

Toast med blåmuggost, bacon og posjert egg


 Dettte ble en god kombinasjon, det er bare å "lesse" på med godsaker, du kan velge en annen ost hvis du for eks. liker brie bedre enn blåmuggost. I stedet for asparges, kan du bruke aspargesbønner, det smaker også godt, og du kan bruke speilegg i stedet for et posjert egg.
 

DU TRENGER TIL 2 SKIVER:

2 store skiver halvgrovt brød (landbrød)

2 egg

6-8 asparges

4 skiver bacon

4 soltørkede tomater i olje

4 litt tykke skiver blåmuggost

Salatblad

Smør/olje  


Rist skivene i brødrister og legg på salatblader og blåmuggost.  Ha litt smør på stekepannen og stek bacon til det blir sprøtt og legg det på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.  La aspargesen få steke i stekepannen og dryss over litt salt. Skjær de soltørkede tomatene i strimler og legg de over på skivene. Sett på en kjele med vann, tilsett 2-3 ss eddik. 

Knekk eggene i en kopp eller en liten skål, ett egg i hver kopp. La vannet koke opp, visp rundt med en visp slik at du får en hvirvel i kokevannet. reduser varmen på kjelen og senk eggene ned i midten av det kokende vannet ett av gangen, eggene skal ikke fosskoke. Kok eggene i ca. 3 minutter. Bruk en hulsleiv til å ta eggene opp av kokevannet. Topp skivene med de varme eggene og lag et snitt slik at plommen renner ut.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar