onsdag 7. april 2021

Lun salat med sukkersaltet laks

Så mye godt på en og samme tallerken, lune tomater, sprø salat, lune småpoteter og saftige laksebiter. Med sukkersalting blir laksen fast og saftig, den kan stekes på stekepannen eller bakes i stekeovnen slik som jeg har gjort i dag. Aspargesbønner smaker også godt i stedet for asparges 

 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER: 

2 laksefileter (ca. 200 gr)

1 hjertesalat delt i båter på langs

2 kokte egg

1 bunt asparges

8-10 små tomater

8 - 10 småpoteter 

Noen ringer rødløk

Litt olivenolje til baking av potet og laks 

 

DRESSING:

1 ss sitronsaft

1 stor ts dijon sennep

1 ts honning

Salt - pepper

Ca. 3/4 dl olivenolje


Begynn med å sukkerslte laksefiletene ved å blande sammen 40 gr salt og 10 gr sukker. Gni laksen inn med blandingen og la den ligge i ca 15 minutter. Skyll laksen godt og la den renne godt av på kjøkkenpapir. Skrubb potetene, del de i to eller i store biter hvis du bruker store poteter. Ha litt olje i bunnen på en ildfast form, legg i potetene strø på litt flaksalt og sett potetene inn i stekeovnen ved ca. 190 grader i ca. 15 - 20 minutter til de begynner å bli ferdig. Lag plass i formen og legg i laksestykkene, stek videre i ca. 8 minutter. Kok eggene, ha litt god olje på stekepannen og la asparges få surre til de begynner å få litt farge. Legg i tomatene og la de steke til de faller sammen. Del hjertesalaten i båter og legg alt opp på tallerkener. 

Lag dressingen ved å røre sammen sitronsaft, honning, sennep og salt/pepper. Spe med olje, litt om gangen mens du rører godt slik at dressingen ikke skiller seg. Ringle dressingen over salaten ved servering   


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar