tirsdag 28. februar 2017

Rotfrukttimbaler


Slike rotfrukttimbaler er utrolig godt som tilbehør særlig til fårekjøtt og svinekjøtt. Du kan bruke de rotfrukter som du liker best eller har for hånden som poteter, persillerot og pastinakk som jeg har brukt her, eller blande med rotselleri.

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

Ca. 150 - 200 gr poteter
Ca. 100 gr persillerot
Ca. 100 gr pastinakk
Ca. 50 gr smeltet smør
Salt - pepper
Frisk timian

Til rotfrukttimbalene trenger du små porsjonsskåler/former eller du kan bruke et muffinsbrett.
Kle formene/skålene med bakepapir (kangjøres god tid i forveien) da er det enkelt å få timbalene ut av formen uten at de går istykker. Skrell poteter og grønnsaker og skjær de i løvtynne skiver på en mandolin eller bruk en ostehøvel. Pensle bakepapiret i formene med smør, så legger du lagvis potet, pastinakk og persillerot. Pensle med smør, dryss på litt salt, pepper og litt frisk timian mellom hvert lag. Press timbalene litt sammen slik at de blir tett og kompakt. Stekes ved 200 grader i ca. 35 - 40 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar