Søk i denne bloggen

torsdag 23. februar 2017

Gryte med svinefilet og bacon


Det smaker godt med en varm gryte på denne årstiden, selv liker jeg veldig godt å lage "alt-i-en-gryte-eller-form-mat", det er lettvint, lite oppvask, og så passer maten seg selv for det meste. Denne gryten er laget av svinefilet, men her kan du bruke mørbrad eller andre deler av svin.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 650 - 700 gr svinefilet eller annet svinekjøtt
Ca. 400 gr champignon i skiver
Ca. 100 - 150 gr bacon i terninger
2 løk i tynne skiver
Ca. 3-4 ss lett creme fraiche
Smør/olje til steking
Ca. 5 dl kraft/terning/vann
2 ts timian eller bruk frisk timian hvis du har
Salt - pepper

Rens kjøttet for hinner og sener, del kjøttet i skiver ca. 2 cm , ha litt smør/olje på stekepannen og stek kjøttet lett brunt, brun litt kjøtt av gangen, slik at stekepannen ikke blir kald, slik at kjøttet ikke blir kokt istedet for stekt. Sett kjøttet tilside. Kok ut stekepannen med en liten skvett vann som du heller ned i den gryten du skal lage retten i. Ha smør olje på stekepannen og stek løken til den blir blank, stek sopp og bacon. Ha alt etter hvert i gryten og legg i kjøttet. Hell over kraft/vann, tilsett timian og kok opp. La gryten småkoke i ca. 15 minutter hvis du bruker svinefilet, bruker du annet svinekjøtt så la gryten småkoke i 20 - 25 minutter. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Gryten serveres med potetmos, søtpotetmos, kokt ris eller røstipoteter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar