lørdag 18. februar 2017

Rislapper med blåbær


Små lubne rislapper med blåbær, serveres lune sammen med litt bær, syltetøy, kesam eller en rømmeklatt. Har du noen til overs er det en skikkelig overraskelse å finne et par i nistepakken neste dag. Har du litt risgrøt tilovers etter lørdagsgrøten kan den fryses og brukes ved en senere anledning. Du kan også lage slike lapper uten risgrøt, men med et par moste modne bananer.


DU TRENGER:

4 egg
1 strøken ss sukker (kan sløyfes)
Ca. 3 dl ferdig risgrøt  (eller to modne moste bananer)
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
1 1/2 dl lettrømme eller kesam
Mel til tykk røre
Ca 1 1/2 dl frosne blåbær


Visp egg og sukker godt, bland bakepulver, vaniljesukker og natron sammen med ca 1 dl hvetemel og rør det inn i eggedosisen sammen med melk og lettrømme. Bland godt og tilsett risgrøten og mere mel til du har en røre tykkere enn vanlig vaffelrøre, den skal være så tykk at den ikke siger utover når du setter røren i klatter på stekepannen. Tilsett de frosne blåbærene rett før du skal til å steke, og da må du ikke røre rundt, bare hell bærene over røren i bollen, da siger de litt ned, men du unngår at hele røren blir blå. ha litt smør på stekepannen eller bruk takke hvis du har det. Legg på ca 2 ss røre, bre de litt utover og stek de pent gylne på begge sider. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar