Det er skikkelig stas å komme hjem med en hel stor fersk torsk, få dele den i stykker slik som man helst vil ha den, putte noen stykker i fryseren og virkelig "unne" seg en råvare som store deler av verden misunner oss. Koke kraft til fiskesuppe, halestykket til fiskegryte, filet til å bake i stekovnen og spise avkokt torsk med gulrøtter, gode poteter og eggesmør - snakk om festmat. Fersk torsk er aller best på denne tiden av året, og skal du først kjøpe hel torsk så forsøk å få en som er rundt 3 kilo, da er fiskne så stor at man får fine stykker, og den er ikke for stor slik at den blir grov i kjøttet.
DU TRENGER TIL2 PERSONER:
Ca 500 gr fersk torsk i ca. 3 cm tykke skiver
Vann
Knapt 1/2 dl salt per liter vann
Ca. 1 ts eddik (7%) per liter vann
Ca. 80 gr smør
Finklippet persille
2 hardkokte egg
Gulrøtter
Poteter
Kok poteter og gulrøtter, hardkok eggene og avkjøl eggene i kaldt vann. Smelt smøret, hakk eggene og vend de hakkede eggene forsiktig inn i det smeltede smøret, tilsett finklippet persille. Vask fiskestykkene i rennende vann slik at de er helt rene for blod og bukhinner. Kok opp vannet med salt og eddik slik at det riktig fosskoker, legg forsiktig i fiskeskivene og trekk kasserollen til side. Nå skal fisken kun trekke i 10 - 12 minutter. prøv å beregn koketiden på poteter og gulrøtter slik at fisken blir ferdig omtrent samtidig. Ta fisken forsiktig opp med en fiskespade og alt serveres rykende varmt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar