mandag 6. februar 2017

Focaccia - eltefri


Dette er en lettvint måte å lage focaccia på, bare husk å røre sammen deigen kvelden før du skal steke den, og det må jeg si, det er den beste focaccia jeg har bakt, så dette komme til å bli en gjenganger. Jeg brukte en form ca. 25 x 30 til denne porsjonen her.

DU TRENGER:

400 gr hvetemel
100 gr grov rug
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4 dl kaldt vann


Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og rør inn vannet. Ringle over litt olivenolje og smør det utover enten med en slikkepott eller bruk rene hender.  Dekk bakebollen med lokk eller plast og et klede hvis du bruker plast. La deigen stå lunt i minst 20 timer, gjerne lengre, tror min deig stod i 22 timer. Kle en liten form med bakepapir og hell deigen i, bruk en slikkepott og hendene slik at du får deigen jevnt utover. Drypp over litt olivenolje og litt flaksalt. Dekk formen med plast og la den stå og heve i 2 timer. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar