fredag 10. februar 2017

Tacograteng


 Når fredagskosen inneholder slike gode sunne råvarer kan man spise med god samvittighet. Som tilbehør smaker det veldig godt med en mango/avocadosalat. Lager du tacokrydder selv, inneholder krydderet ditt mye mindre salt, bare rene krydder og ikke noen tilsetningsstoffer, det er også mye bedre på smak. Har du ikke lyst til å lage krydder selv, kan du selvfølgelig bruke tacokrydder fra butikken. Vil du prøve hjemmelaget tacokrydder, får du oppskriften her  


TIL 2 - 3 PERSONER TRENGER DU:

400 gr karbonadedeig
1 grovhakket løk
3-4 vårløk i tynne ringer
1 stor raspet gulrot
2 fedd finhakket hvitløk
1 - 1 1/2 ss hjemmelaget tacokrydder
1 boks hakkede hermetiske tomater (400gr)
1 boks brune bønner (så mye som du vil ha)
1 liten boks maiskorn
Raspet ost
Tacochips
Smør/olje

Surr løk, hvitløk og gulrot på stekepannen i litt smør/olje til løken blir blank og myk, og sett det til sides. Stek karbonadedeigen i litt smør eller olje på stekepannen og tilsett det meste av tacokrydderet, hell over tomatboksen og kok opp, bland i løk/gulrotblandingen og la dette småsurre noen minutter. Smak om du vil tilsette mere tacokrydder. Hell i bønner og maiskorn. Hell kjøttsausen i en passe stor ildfast form og stikk ned tacochips langs kanten, gjerne dobbelt lag. Strø på rikelig med ost og sett i ovnen på 220 grader i 5 - 10 minutter, til osten og chipsen får fin farge.


MANGO OG AVOCADOSALAT

1 mango i små biter
1 avocado i små biter
Saft av 1 lime
1/4 - 1/2 rød grovhakket chili
Pepper

Del opp mango og avocado i små biter, bland med chili og presset lime.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar