onsdag 15. februar 2017

Rekesalat med egg, rødløk og dill


Det er enkelt å lage rekesalat og det blir garantert en suksess uansett hvem du serverer den til. Denne rekesalaten inneholder forholdsvis lite majones og er derfor ikke så mektig, nydelig til frokost, lunsj eller til kvelds, og er en ener på koldtbordet. Salaten passer aller best på rugbrød. Dette her blir ca. 3 - 4 dl ferdig salat.


DU TRENGER:

Ca. 250 gr rensede reker (ta av noen til pynt)
3 hardkokte egg
1 ss finhakket rødløk
1 ss finhakket sylteagurk
Ca. 2 ss finhakket dill
3-4 ss  lett creme fraiche
Ca. 2 ss majones
Noen dråper presset sitron
1 stor ts dijonsennep grov type
Pepper


Rens rekene, ta av noen til pynt, og grovhakk resten. Kok eggene, hakk to av eggene (bruk eggedeler), det tredje egget deles i båter og brukes til pynt. Finhakk rødløk, dill og sylteagurk. Rør sammen majones, creme fraiche, sennep, litt presset sitron og litt pepper, smak til. Rør inn alle de andre ingrediensene. Sett salaten i kjøleskapet til ca 15 minutter før den skal spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar