Så godt som røstipoteter er, burde jeg ha laget det mye oftere. I dag ble røstipotetene stekt på stekebrett i stekeovnen og det var ekstra lettvint, der stod de og passet seg selv til tidsuret på ovnen plinget, da var det bare å dele de opp i passende stykker. Du kan bruke mange slags smakstilsetninger i røstipoteter, som hvitløk, finhakket vårløk, ost, paprikapulver eller timian for å nevne noen.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 1 kilo poteter
2 litt tykke skiver rotselleri
1-2 ss finrevet løk (kan sløyfes)
2-3 ss parmesan ost (kan sløyfes)
Salt - pepper
Olivenolje
Skrell poteter og selleri og riv de grovt på et rivjern. Prøv å presse ut noe av væsken slik at det det blir så tørt som mlig. Tilsett løk, parmesan og salt og pepper. Dekk en stekeplate med bakepapir som du pensler med olje (viktig, så ikke potetene sitter fast i papiret). Klapp ut potetraspet i en firkant 1/2 - 1 cm tykk. Klapp/dytt potetene sammen slik at det ikke blir så tynt i kantene. Pensle over med olivenolje og sett potetene i stekeovnen på 200 grader. Stekes i 30 - 40 minutter. Når potetene er ferdig stekt bruker du et pizzahjul eller en skarp kniv å deler opp i ruter eller spisser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar