I denne deilige suppen finner du gode grønnsaker, røde linser, kokosmelk og den er godt krydret med cayennepepper og karrypasta - tilsammen ble dette en nydelig og mettende suppe. Du kan også utvide suppen med biter av en grillet kylling.
Skrell og hakk løken, la den surre i litt olje til den blir blank, skrell og rasp gulrøttene og la de få surre sammen med løken og tilsett karripasta og la dette få surre et par minutter. Ha dette over i en gryte og hell på buljong og hell i linser som du først skyller i kaldt vann. Kok opp og la suppen få koke i ca 20 minutter. Bruk en blender eller en stavmikser og kjør suppen glatt. Spe med kokosmelk, tilsett presset lime, fiskesaus og smak til med salt, pepper og cayennepepper. Spe med mere buljong hvis suppen er for tykk. Kok opp og server suppen med et godt brød.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
2 grovhakket løk
2 raspede gulrøtter
Olivenolje
Ca 2 ts rød karripasta, gjerne mere
1 1/2 dl røde linser
Ca. 3 dl kokosmelk (gjerne den lette typen)
Salt - pepper
Saft av 1/2 lime
Ca. 1 ts fiskesaus
6 - 8 dl grønnsaksbuljong
Cayennepepper
Skrell og hakk løken, la den surre i litt olje til den blir blank, skrell og rasp gulrøttene og la de få surre sammen med løken og tilsett karripasta og la dette få surre et par minutter. Ha dette over i en gryte og hell på buljong og hell i linser som du først skyller i kaldt vann. Kok opp og la suppen få koke i ca 20 minutter. Bruk en blender eller en stavmikser og kjør suppen glatt. Spe med kokosmelk, tilsett presset lime, fiskesaus og smak til med salt, pepper og cayennepepper. Spe med mere buljong hvis suppen er for tykk. Kok opp og server suppen med et godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar