Sild og eple er fantastisk godt sammen, når det da også er toppet med masse dill er det helt uimotståelig. Et godt rugbrød toppet med denne silderetten er virkelig en delikatesse, passer til lunsj og bruker du små skiver, gjerne runde er det supert til en forrett.
DU TRENGER:
Skiver av rugbrød
4 kryddersildfileter
1 stort rødt eple
DRESSING:
4 store ss creme fraiche 18 % (du kan godt blande med kesam eller 10 % creme fraiche)
1 ts dijonsennep med honning
1 ts vanlig dijonsennep
Ca.1 ss presset sitron
3 - 4 ss finhakket dill
Pepper
URTESALAT:
Ca. 4 ss finklippet dill
Ca. 3 - 4 ss finklippet persille
Ca. 1 ts olivenolje
Pepper
Begynn med å tørke godt av sildefileten med kjøkkenpapir og del de i fine biter på skrå ca. 1 1/2 - 2 cm. Skjær eplet i små biter, og ta av noen fine biter til pynt. Bland sammen alle ingrediensene til toppingen, smak til og bland inn sild og løk. Har du ikke sennep med honning så tilsett litt flytende honning, det er godt med den lille søtsmaken fra honningen. Bland sammen ingrediensene til urtesalaten og rett før servering rører du inn litt olivenolje, jeg har skrevet 1 ts, men det kan godt være du trenger litt mere for å røre det godt sammen, prøv deg frem. Legg eplesilden på rugbrød og topp med den deilige urtesalaten og eplebiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar