En slik middag er greit en gang iblant, den er enkel og den er rask å lage med alt i en form. Jeg har brukt blomkål i dag, men du kan godt bruke brokkoli hvis du liker det bedre, og så smaker det riktig så godt med en grønn salat med tomater til denne pastaformen. Velg selv hvilken tortellini du vil bruke, jeg brukte tortellinimed grønnsaksfyll og ost
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
Ca. 250 - 300 gr tortellini
1 lite blomkålhode i små biter
Ca. 100 - 120 gr frosne erter
Ca. 100 gr chorizo i små biter (kan sløyfes, eller bruk en annen pølse med smak)
HVIT SAUS:
30 gr smeltet smør
Ca. 3 ss hvetemel
Ca. 3-4 dl melk
1 sammenpisket egg
Ca 100 gr raspet ost (la litt parmesan gå inn i ostemengden)
Salt - pepper
Kok blomkålbitene i to-tre minutter, tøm av kokevannet, skyll i kaldt vann og la blomkålen renne av. Kok tortellini litt over halve koketiden som står på pakken. Tilsett de frosne ertene i kokevannet til tortllinien når den er ferdig. Slå erter og tortellini i et dørslag. legg blomkål, tortellini, erter og chorizo i en ildfast form. Smelt smøret og rør inn hvetemelet og spe med melk. Rør godt mellom hver gang du sper med melk slik at det ikke blir klumper. Kok sausen i noen minutter, smak til med salt og pepper. Ta kasserollen med sausen bort fra kokeplaten og la det avkjøle litt. Pisk sammen egget og rør det inn i den hvite sausen, og rør inn osten. Hell sausen over tortellini og blomkål i det ildfaste fatet og sett det i stekeovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar