En frisk og fargerik salat som smaker vidunderlig som tilbehør til middagen, til lunsj, virkelig godt på en brødskive og helt fantastisk til grillmaten. Jo flere urter du bruker jo mere smakfull blir salaten, men du greier deg fint med en eller to også. Salaten blir aller best hvis den får stå på kjøkkenbenken en times tid før den skal spises.
Jeg har brukt småtomater, men du kan bruke store tomater delt i båter eller skiver.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
1 beger småtomater eller en blanding av flere typer
Ca. 2 ss balsamicoeddik
Litt salt og pepper
Ca. 2 ss god olivenolje
Klippet kruspersille, gressløk og basilikum (bruk de urtene du har og liker best)
Vask tomatene godt og del småtomatene i to eller fire. Legg de delte tomatene i en skål, ringle over balsamico, dryss over litt salt og pepper og strø over rikelig med urter. Til slutt ringler du over olivenolje. Vend rundt og la salaten få hvile på kjøkkenbenken en times tid før den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar