Søk i denne bloggen

fredag 22. juni 2018

Pannestekt torsk med hvitvinssaus og asparges


Torsk er fantastisk god mat, og aller best er de tykke ryggstykkene. Torsk er godt både stekt og bakt i ovn, og det meste av tilbehør passer til torsk. I dag serveres det torsk med hvitvinssaus her i huset, det smaker eventyrlig godt, så det er all grunn til å prøve denne nydelige torskeretten.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

700 - 800 gr torskerygg i stykker uten skinn og bein
Salt - pepper
Litt revet sitronskall
Smør til steking
Ca. 2 poteter per person
Aspasrges eller aspargesbønner

HVITVINSSAUS:

1 finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
2 dl fiskebuljong (terning + vann)
1 ss skalldyrfond (kan sløyfes)
2 dl kremfløte
Litt olivenolje
Salt - pepper


 Kok potetene på vanlig måte.  Finhakk sjalottløken til sausen og surr den blank i litt olivenolje. Spe med hvitvin og kok dette over svak varme til det reduseres litt. Ha smør på stekepannen og la den bli godt varm. Strø salt, pepper og litt revet sitronskall på fiskestykkene og legg de i varm stekepanne. La fisken steke ca. 2-3 minutter til den har fått fin stekeskorpe før du snur fiskestykkene og steker de på  den andre siden. Tilsett kremfløte og fiskekraft i sausen og la den koke 8 - 10 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt og til det blir skum på toppen. Aspargesen deles i biter og stekes et par minutter i litt smør på stekepannen. Strø på litt salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar