Lasagne er en favoritt hos mange familier. Lasagne er god mat, det er lett å lage, men krever litt arbeid så da er det lurt å lage dobbelt porsjon når man først er i gang. Jeg har puttet ekstra mye grønnsaker i denne lasagnen, selv synes jeg lasagne blir best da. Lasagne kan lages i en høy form med mange lag, eller en lavere form med bare 3-4 lag.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
KJØTTSAUS:
600 - 700 gr karbonadedeig
2 grovhakket løk
2-3 fedd finhakket hvitløk
3 finhakkede gulrøtter
1/2 squash i små biter
3-4 stilkselleri i små biter
Ca. 100 - 150 gr bacon i små terninger
Smør/olje til steking
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1-2 ss tomatpure
1-2 dl rødvin
1-2 ts rosmarin
1-2 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
Salt - pepper
Lasangeplater
Ost på toppen
HVIT SAUS (OSTESAUS):
Ca. 40 gr smør
Ca. 40 gr hvetemel
Ca. 4 dl varm melk
Salt - pepper
Litt raspet muskatt
Ca 2 dl finraspet parmesanost
Så legger du lagvis i formen, først ostesaus så et lag med lasagne plater, så kjøttsaus, så lasagneplater osv. til formen er fylt opp. Strø godt med revet ost på toppen og stek lasagne ved 180 grader i 25 - 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar