Asiatiske kjøttboller har masse smak, de er like gode kalde som varme og de kan serveres på mange måter. De er nydellig på et salatblad med coleslaw som fingermat, nydelig sammen med ris eller nudler og søt chilisaus og de er god sammen med ris og peanøttsaus. Jeg lager en stor porsjon i dag, og har tenkt å servere noen som fingermat i tortillalefser sammen med masse grønnsaker og frukt.
TIL KJØTTBOLLER TRENGER DU:
500 - 600 gr kjøttdeig, karbonadedeig eller svinekjøttdeig
1 egg
1 strøken ss potetmel
1/2 - 1 dl vann
4 vårløk i tynne ringer
1/2 finhakket løk
Ca. 1-2 cm. reven frisk ingefær
1 1/2 ts fish sauce
1/2 ts sambal oelek
Salt - pepper
2 ss presset limesaft
Hakk løk og vårløk og riv ingefær fint. Bruk en skål og rene hender eller en kjøkkenmaskin. Legg i kjøttdeigen, arbeid inn egg, potetmel, begge løktypene og ingefær. Arbeid godt sammen og spe med litt av vannet, presset lime og fish sauce. Spe med mere vann til du har en passe fast farse. Tilsett litt salt og pepper. Det er lurt å steke en prøvekake, så kjenner du om du vil ha mere krydder i kjøttbollene. Bruk en barneskje og form runde fine kjøttboller som du steker i smør på stekepannen eller legg de på en bakapapirkledd stekeplate og stek de i stekeovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter alt etter hvor store du lager kjøttbollene. Velger du å steke i stekeovnen må du snu på kjøttbollene et par ganger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar