Koteletter er god hverdagsmat, og når kotelettene er møre er det også nydelig mat. Det er viktig at du bruker varm stekepanne når du skal steke koteletter slik at de raskt får en stekehinne og bevarer saftigheten sin. Skjær aldri bort fett fra kotelettene før du steker de, skjær heller bort fettet som du ikke vil spise etter kotelettene er stekt, fettet er med på å bevare saftigheten og smaken på koteletten og trekker seg ikke inn i kjøttet. Det meste av tilbehør passer til koteletter, så i dag serveres kotelettene her i huset med en herlig salat med blant annet mango og sukkererter og med et nydelig kryddersmør.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 nakkekoteletter
Smør til steking
Salt -pepper
KRYDDERSMØR:
50-80 gr smør
Finklippet gressløk, basilikum og timian ca. 1-2 ss tilsammen
1 ts revet sitronskall
Du kan også tilsette 1 fedd finhakket hvitløk
SALAT:
Ca 1/2 hjertesalat i tynne strimler
1/2 mango i små terninger
1 skive melon i små terninger
4-5 redikker i tynne skiver
6-8 sukkererter i tynne strimler
Liten bit agurk i strimler
Ca. 2 ss limesaft
Lag først urtesmøret. La smøret stå fremme slik at det blir mykt før du rører inn urter og sitronskall.
Ha smør på stekepannen og la det bli skikkelig varmt. Legg på kotelettene, men ikke alle på en gang, da blir stekepannen fort avkjølt og kotelettene blir kokt istedet for stekt. Strø på salt og pepper og stek kotelettene ca. 3 minutter på hvers ide og etterstek på svakere varme til kotelettene er gjennomstekt. Lag salaten ved å blande alle de oppkuttete ingrediensene og press over limesaft. Kotelettene serveres med kryddersmøret, salaten og kokte mandelpoteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar