Søk i denne bloggen

mandag 4. juni 2018

Kyllingsalat med asparges


Den perfekte middagen i denne sommervarmen er salat, og i dag er det kyllingsalat som står på menyen. Det er så greit med salat, det er bare å finne frem det du har i kjøleskapet og blande sammen, og godt blir det. Du kan bruke en ferdiggrillet kylling, eller kyllingfilet som du skjærer i strimler og steker raskt på stekepannen i litt olje. Jeg la mine kyllingfileter i marinade et par timer i dag, så smaken på kyllingen ble helt fantastisk, og var med å gjøre denne salaten ekstra god.


TIL MARINADEN TRENGER DU:

1/2 dl god olje
Litt salt
1 ss paprikakrydder
1 ss malt koriander

Bland sammen ingrediensene til marinaden og vend kyllingen i blandingen. La kyllingen ligge i marinaden minst 2 timer.


TIL SALAT TIL 2 TRENGER DU:

Grønn salat, den typen du vil ha
Kylling
2 kokte egg i båter
Litt melon i biter
1/2 avocado i biter
1/2 mango i biter
Noen småtomater delt i to
3-4 reddiker i skiver
Litt agurk
Liten bunt asparges
Smør/olje til steking av asparges

Ha litt smør/olje på stekepannen, la det bli varmt og la aspargesen få surre tre fire minutter. Legg aspargesen på et kjøkkenpapir og la den avkjøle. Kok eggene og del i båter, stek kyllingen og la den avkjøle. Del opp resten av ingrediensene og bland alt sammen på et fat eller i en salatbolle.


DRESSING:

3 ss presset sitron
1 toppet ts dijonsennep
1/2 ts honning
Ca. 9 ss olivenolje
Urter (bruk de urtene du har)

Rør godt sammen sitronsaft, honning og sennep og spe med olje  litt av gangen, mens du pisker/rører kraftig. Rør inn finklippet urter til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar